27 Mayıs 2008 Salı

KÜLTÜREL DETAYLAR




YÖRE MUTFAĞI




Burdur'a özgü yemekler:




Testi Kebabı, Burdur Şiş, Kabak Helvası, Ceviz Ezmesi, Ceviz Helvası, Burdur Muhallebisi olarak sıralanabilir. Özel günlerde ve ziyafetlerde et suyundan pişirilmiş, pirinç çorbası, soğanlı kazan eti veya pirinç pilavı, sac kebabı, sac böreği, et böreği ve katmer yapılması gelenektendir.




NE YENİR?




Burdur'a has "Burdur şiş" tadılmaya değer bir yemektir. Üzerine de Burdur il merkezinde ve ilçelerinde üretilen "ceviz ezmesi" olarak adlandırılan ceviz tatlısı ve Sagalassos Antik Kenti yolu üzerinde bulunan alabalık tesislerinde dinlenerek, yöreye has süzme yoğurt ile alabalık yenebilir.




NE ALINIR?




Bakırcılar çarşısında işlenerek süslenmiş bakır hediyelik eşyalardan alınabileceği gibi özel sipariş de verilebilir. Ayrıca “Burdur Alacası” adı verilen ve tamamen el tezgâhlarında dokunan kumaşlar, eşe-dosta götürülebilecek çok güzel hediyelerdir.

Hiç yorum yok: